BISALAX ®

Zoom
 

Бизалакс е медицински производ со лаксативен ефект

Effects of the product:

Бизалаксот поседува локално дејство и ја стимулира перисталтиката и акумулацијата на течности и електролити во шуплината на дебелото црево . Се дава при запек , подготовка за дијагностички процедури, пре и пост оперативна терапија и при потреба за дефекација при хемороиди , анални фистули и рагади .

Characteristics:

Не се препорачува употреба на производот подолго од 8 – 10 дена , по подолга употреба може да се јават колики и дијареа. Возрасни и деца над 10 год : 1-2 таблети дневно,додека деца меѓу 4-10 години по една таблета дневно .

Ingredients:

5 mg bisacodyl