ZODEKS чај 140 гр.

Zoom
 

Дејството на чајот се чувствува веќе пола саат по конзумирањето. Помага во изфрлањето на бубрежните каменчиња. Ја зголемува диурезата а со тоа и чистење на бубрезите. Наменет е за инфекција на уринарни патишта и простата. Спречува поново создавање на каменчиња.

Characteristics:

Лажица од чајот се прелива во 200 милилитри вода, се остава 20 минути и се процедува. Се пие три пати на ден, незасладен пред оброк.

Ingredients:

Equiseta herba, Solidaginis vulgarea herba, Salicis cortex, Betulae folium, Juniperi fructus.