Humana Elektrolyt со вкус на банана (по првата година од раѓањето)

Zoom
 

Humana Elektrolyt со вкус на банана, е диететски производ наменет за посебни медицински цели. Пријатниот вкус од банана е погодена како за мали деца, така и за млади и возрасни лица

Effects of the product:

Загубата на вода и минералните материи (натриум, калиум, хлор) во случај на дијареа (пролив) и повраќање потребно е да биде брзо и адекватно надокнадена. Затоа ви стои на располагање Humana Elektrolyt со вкус на банана, кој е диететски производ наменет за посебни медицински цели. Пријатниот вкус од банана е погодена како за мали деца, така и за млади и возрасни лица. Содржи природни хранливи материи (протеини, јаглехидрати, масти, натриум, калиум, хрол, цитрат).

Characteristics:

Како дополнителна храна може да се користи и адаптираната формула Humana HN со вкус на банана во периодот на реалиментација.

Ingredients:

Содржината на ќесичката се раствора во 250 ml свежа зовриена вода, претходно изладена на 50°С или Humana Baby Wasser, стоплена на 50°С. Подготвениот раствор се дава лажичка по лажичка, ладен или топол. Возрасните лица може да ја растворат содржината во 250 ml чај.