OCUFLASH капки за очи

Zoom
 

Специјален раствор за очи кој содржи екстракт од еуфразија , кој се користи за релаксација на окото , како превенција и како додатна терапија кај неинфективни воспаленија на очните капаци и конјуктивата .

Effects of the product:

Капките претставуваат идеален раствор за отстранување на страни тела од очите.Без консултација со офталмолог може да се користат кратко време за миење на окото . Се користат во случај на непријатно чуство во окото како печење , боцкање , чешање , и чуство на страно тело во окото

Characteristics:

Производот е безбеден и затоа може да се аплицира кај новороденчиња , доенчиња , бремени жени и доилки. Дозирање : може до четири пати дневно по 1 до 2 капки во окото .

Ingredients:

натриум хлорид 7мг во 1 мл