OSTEOTEND

Image OSTEOTEND

ОСТЕОТЕНД

Прашок за раствор за перорална употреба

30 ќесички. Една ќесичка содржи: 5.6 g прашок за раствор за перорална употреба.

OSTEOTEND е производ наменет за одржување на нормална функција зглобовите и рскавиците. 

На база на бромелин, папаин, рутин, метилсулфонилметан, витамин Ц, Л орнитин алфа кетоглутарат и Ѓаволска канџа.

·       ► Метилсулфунилметан е органско соеднинение со аналгетски и противоспалителни карактеристики. Благодарение на неговото дејство во намалување на мускулниот спазам и забрзување на циркулација е корисен при нарушување на функцијата на зглобовите.

         ► Exclzyme® EN претставува комплекс од ензими со аналгетски, противоспалителни и антиоксидатвивни својства.  Придонесува за нормална функција на зглобовите.          

   ► Л орнитин алфа кетоглутарат учествува во синтезата на протеини во мускулите со што помага во процесот на заздравување.

·       ► Л лизин и глицин се есенцијални амино киселини кои учествуваат во градбата на колагенот присутен во коските, рскавиците и тетивите.

·       ► Бромелин е ензим познат по своето против воспалително дејство.

·       ► Витамин Ц антиоксиданс кој придонесува за нормално создавање на колаген, потребен за нормална функција на рскавиците.

·       ► Ѓаволската канџа е растение корисно во одржување на функцијата на зглобовите.

1 ќесичка (5.6g) содржи:

Метилсулфонилметан                                                       900 mg

Заштитен комплекс на ензими Exclzyme® EN                 500 mg

(протеаза, PeptizymeSP®, папаин, бромелин,

амилаза,  липаза, рутин)

Л орнитин алфа кетоглутарат                                           500 mg

Л лизин                                                                               500 mg

Бромелин                                                                            250 mg

Витамин Ц                                                                          240 mg (300% ПДВ)

Глицин                                                                                100 mg

Ѓаволска канџа корен                                                       100 mg

      харпагозиди                                                                  2.5 mg

*препорачано дневно внесување

 

Состојки: фруктоза, метилсулфонилметан, Exclzyme® EN (протеаза, PeptizymeSP®, папаин, бромелин, амилаза,  липаза, рутин), Л орнитин алфа кетоглутарат, Л лизин, киселина: лимонска киселина, Витамин Ц (аскорбинска киселина), бромелин од ананас 2500GDU (Ananas comosus (L) Merr. плод, малтодекстрин), арома, глицин, ѓаволска канџа (Harpagophytum procumbens DC., малтодекстрин) корен 2.5% харпагозиди, регулатор на киселина: натриум бикарбонат, емулгатор: сахарозни естри на масни киселини, боја: бета каротен (растително масло, пченкарен скроб, глукоза, ДЛ-алфа токоферол, аскорбил палмитат), средство против стврднување: силициум диоксид, засладувач: сукралоза.

Производот не содржи глутен, глукоза и лактоза.

OSTEOTEND  не е наменет за бремени жени и доилки.

Употреба: Се препорачува по една (1)  ќесичка прашок, на ден растворена во чаша вода.  Растворот се пие меѓу оброк (се зема без храна).