SUPERDIET КУРКУМИН СО МАЈЧИНА ДУШИЧКА

Image SUPERDIET КУРКУМИН СО МАЈЧИНА ДУШИЧКА

КУРКУМИН СО МАЈЧИНА ДУШИЧКА

Куркумата или турмерик е растение со Индиско потекло од фамилијата на ѓумбир кој се користи повеќе од 4000 години во Азиските земји. Го олеснува варењето на храната, помага во намалувањето на нивото на лошиот холестерол, има антивоспалителни својства, помага при регулирањето на телесната тежина, ја намалува појавата на гасови и надуеност, ја поттикнува детоксикацијата на организмот.