CAMU CAMU

Image CAMU CAMU

CAMU CAMU

додаток на исхрана

Myrciaria Dubia 500 mg

 

Знаевте ли?...

Каму каму е растение со потекло од Јужна Америка, што расте во вид на грмушка висока до 3 метри. Малите црвени плодови од ова растение се берат и лиофилизираат за да се добие природен овошен прав. Плодот од каму камурастението со право е една од најважните состојки на локалното население со  векови. На пример, ова растение содржи 40 пати повеќе витамин Ц од портокалите и другите аргуми! Освен тоа, овој плод има неверојатно високи нивоа на железо и други вредни хранливи материи, минерали и аминокиселини.