Компанијата ЗЕГИН донира вредни награди за луѓето кои го фатија крстот за Водици

Image Компанијата ЗЕГИН донира вредни награди за луѓето кои го фатија крстот за Водици

  

Празникот Богојавление Водици, народот го празнува како еден од најголемите христијански празници. Традиционално, во реките се положуваат крстови, а оној што ке го фати крстот се верува дека ќе го следи благослов и среќа во текот на целата година. Компанијата ЗЕГИН, во име на овие традиционалните христијански вредности на македонскиот народ, повторно и оваа година се вклучи со донации. Доктор Васко Костов кој меѓу другото оваа година учествува на манифестацијата Водици 2017, информираше дека за најсреќниот учесник кој го фати Богојавленскиот крст  од компанијата зегин следуваaт таблетни уреди и телевизор.

Преку 5,000 маици низ цела Македонија и низа подароци за сите учесници. Ова е само уште еден доказ со кој компанијата Зегин покажа дека е општествено одговорна компанија која постојано донира и излага во пресрет на сите оние на кои им е потребна помош.

Оваа хуманост, оваа убава акција е една од многуте во овие изминати 28 години. Со единставена цел да донесе среќа и насмевки на лицата на оние кои ќе ја добијат.   А како во минатото така и денес, хуманитарнитарните активности на компанијата Зегин покажуваат дека постојано им помагаат и излагаат во пресрет за сите спортисти, хумани луѓе, но и сите кои побарале поддршка.