MARISOL SENSITIVE sprej za nos 50ml

Zoom
 

Изотоничен раствор на морска сол збогатен со екстракт од растението Алое вера.

Ефектот на производот:

За секојдневна хигиена на носот; кај кивавива од алергиско потекло; кај особи со непроодни дишни патишта; за подобрена епителизација на слузокожата на носот; кај иритации на нос; кај особи склони на исушување на слузокожата на дишните патишта.

Посебни карактеристики:

Алое вера содржи пророден гел кој делува противвоспалително и имуностимулативно, исто така гелот содржи и Витамини Ц и Е и Цинк кои ја намалуваат можноста за развој на бактериски и вирусни инфекции на слузокожата на горните дишни патишта.