ERBAVITA Куркума капсули x 60

Zoom
 

Стандардизиран екстракт од Curcuma Longa , корисен за подобрување на физиолошката функција на црниот дроб.

Ефектот на производот:

Куркуминот е богат со куркуминоиди, кои покажуваат холеритична активност.Куркуминот покажува хепатопротективна активност со механизам на делување како антиоксидат. Куркумата се користи во нардоната медицина со векови. Во последните неколку години активноста на Куркумин против ракот е научно докажана.

Посебни карактеристики:

Куркуминот се употребува и како моќен антиоксидант кој може да го сопре клетониот циклуцс и да предизвика себе уништување на клетките на ракот, без да влујае на здравите клетки. Го заштитува црниот дроб, ја зголемува секрецијата на жолчните соли, холестеролот и билирубинот.Се препорачува да се земаат 2-4 капсули дневно пред јадење со една чаша вода.

Состојки:

Curcuma Longa