TROXEVASIN 2% gel®

Zoom
 

РЕШЕНИЕ ЗА БОЛНИ И УМОРНИ НОЗЕ = Троксерутинот - екстракт од јапонски багрем,антиоксиданс од класата на биофлавоноиди кој ја стабилизира хијалуронската киселина и ја намалува пропустливоста и крутоста на капиларите,зголемувајќи го нивниот тонус .

Ефектот на производот:

: Троксерутинот помага при попуштени и проширени вени,воспаление на вените,венски дерматитис,хемороиди и тромбоза . Се користи во третманот на венска слабост како статична тежина во нозете,чиреви на нозете,попуштени вени вклучувајќи иги и за време на бременост , хематом но и како превентива после операција на вени.Тој има антивоспалително дејство на околните ткива,ја зголемува отпорноста на крвните садови,,ја подобрува лимфната дренажа,го намалува отокот и капиларната пропустливост. Резултатот е помалку оток и болки во нозете со видливи резултати по приближно една до две недели .

Посебни карактеристики:

Гелот се нанесува наутро и навечер,со нежни движења додека не се апсорбира целосно .

Состојки:

troxerutin