ЈЕКОГАЛ МАСТ СО РИБИНО МАСЛО 25МЛ

Zoom
 

Јекогал маст за олеснување и забрзување на епителизацијата и нега на кожата.

Ефектот на производот:

се употребува при изгоретини, рагади, црвенило на кожата и осип предизвикани од прекумерно потење и триење на иритирана бебешка кожа, за нега на сува, испукана, перутава и груба кожа, за заштита на кожата од штетни влијанија и за после сончање.

Посебни карактеристики:

рибиното масло е богато со витамин А кој е неопходен за правилно формирање на епителни ткива и витамин Д и есенцијални масни киселини. Се употребува 2-3 пати на ден во тенок слој на исчистена површина од кожата.

Состојки:

бел вазелин, бел восок, цврст парафин и рибино масло.