MARISOL хипертониче спреј 50 мл

Zoom
 

Хипертоничен р-р кој се одликува со единствена содржина на морска сол, која одговара на салинитетот на морската вода

Ефектот на производот:

За запушен нос, кај акутно воспаление на носна слузокожа; кај лица со непроодни дишни патишта; кај хрони6ен синузитис; пред употреба на кортикостероидни назални лекови; за ублажување на последици од долготрајна примена на капки за нос кои содржат вазоконстриктори; при проблеми со р'чење

Посебни карактеристики:

Ваков тип на р-р после примена на отечена носна слузница ја дренира водената содржина после што отокот на носната слузокожа брзо се намалува и дишењето се олеснува.