АЛКАЛАКС чај во рефус 50 гр.

Zoom
 

Дејствуа како добар прочистувач, зголемувјќи ја перисталтиката на цревата и стимулирајќи го рефлексот на дефекација. Дејството се манифестира 6- 8 часа по конзумирањето, се препорачува да се пие навечер.

Посебни карактеристики:

1-2 кафени лажички се преливаат со 150 милилитри ладна или млака вода. Се остава да стои 60 минути во покриен сад со повремено мешање. Се процедува. Свежо приготвен се пие навечер.

Состојки:

Лист од сена (мајчин лист) 100%.