КАНТАРИОНОВО МАСЛО 50 мл

Zoom
 

Кантарионово масло со свеж екстракт од кантарион во маслиново масло

Ефектот на производот:

Кантарионовото масло се користи на надворешна и внатрешна употреба. Надворешно се употребува при инфламаторни заболувања на кожата, изгоретини, посекотини, за зараснување на рани, хемороиди.Го спречува воспалението на ткивата, кожата и слузокожата и ја забрзува епителизацијата.Внатрешно се употребува при диспептички пореметувања на гастроинтестиналниот тракт.

Посебни карактеристики:

Употребата на контарионовото масло е контраиндицирана кај преосетливост кон кантарион.

Состојки:

hiperycum perforatum