Gerovital Plant Комплет ампули против опаѓање на косата

Zoom
 

Со висока концентрација на биоактивни комплекси кои содржат есенцијални елементи во трагови, амино киселини и есенцијални витамини, ампулите дејствуваат симултано на повеќе нивоа на скалпот: ја подобруваат микроциркулацијата и клеточниот метаболизам, ја стимулираат протеинската биосинтеза и активноста на клетките и ја регулираат активноста на лојните жлезди.

Ефектот на производот:

Резултат: зголемувањенабројотнавлакнавофазатанараст и намалување на влакната во фазата на опаѓање. Покрај намалување на опаѓањето на косата, се намалуваат и првутот и себумот, косата повеќе не изгледа “мрсна” и се зајакнува структурата на влакното, со што генерално косата изгледа поздрава