PANTENOL 5% раствор

Zoom
 

Содржи декспантенол кој во организмот се трансформира во пантотенска киселина (Витамин Б5)

Ефектот на производот:

За нега и заштита на кожата; испирање и облоги на рани, повреди, изгореници, воспаленија на кожата и слузокожата, за третирање на оштетена коса; ублажување на тегоби по прекумерно сончање; после третман на солариум.

Посебни карактеристики:

Активен облик на пантотенска киселина во организмот е коензим А кој има клучна улога во зачувување на функцијата на кожата, коцата и ноктите.