NASODREN спреј

Zoom
 

Нов пристап во лекувањето на тешка настинка и синузитис. Назодрен е наменет за лекување и симптоматично олеснување на болести во носната и околоносни шуплини, како и на средното уво .

Ефектот на производот:

БРЗ - секретот истекува уште по првото вбризгување. Ефикасен –ги ублажува сите симптоми на настинка и синузитис - затнат нос, главоболка, тежина во главата, кивање, оток на носната слузница. ЛЕСНО - само еднаш на ден, во тек на 7-10 дена. БЕЗБЕДНО - целосно природен производ.Кај акутни или хронични повторувачки воспаленија, вклучувајќи параназални синуси (риносинузити) катарални или гнојна максиларни риносинузити, фронтални риносинузити, При постоперативнa грижа, по операцијата на носот и синусите

Посебни карактеристики:

Во случаи на очни компликации или општа инфекција, Назодрен треба да се употребува во комбинација со антибиотик. Назодрен е наменет за возрасни и деца над 5 годишна возраст. Растворот се вбризгува во секоја ноздра само еднаш на ден или еднаш на 2 дена, се препорачува околу 2 часа пред спиење. Третманот трае меѓу 7-10 дена, но ако е потребно може да трае и до 12-16 дена. Зголемувањето на дневната доза не доведува до зголемување на терапискиот ефект.

Состојки:

лиофизиран прашок од сок и воден екстракт од свежи клубени на Cyclamen eurapeum L