BECUTAN /72 влажни марамчиња

Zoom
 

Марамчињата обезбедуваат темелна хигиена и тонизација на детската кожа.Екстрактот од камилица го смирува црвенилото и ја штити кожата од иритации и исушување.

Ефектот на производот:

Кожата е мека и нежна.

Состојки:

Салицилна и Млечна киселина

 Becutan влажните марамчиња содржат хидратантен лосион со екстракт од камилица, кој ја штити кожата од појава на воспаленија и дејствува благо антисептично - го смирува црвенилото и оневозможува негово понатамошно ширење. На површината на кожата оставаат тенок заштитен слој кој ја негува и ја одржува кожата чиста и здрава. Имаат неутрална pH вредност и не содржат алкохол. Becutan влажните марамчиња, покрај намената за нега на кожата во деловите покриени со пелена, се препорачуваат и за чистење на лицето и на рачињата на бебето.


Се препорачуваат и за употреба кај возрасни со чувствителна кожа.

Цена: 78,00 Ден