Humana Elektrolyt со вкус на коморача (од раѓање)

Zoom
 

Humana Elektrolyt со вкус на коморача, е диететски производ наменет за посебни медицински цели. Може да се употребува од раѓање.

Ефектот на производот:

Загубата на вода и минералните материи (натриум, калиум, хлор) во случај на дијареа (пролив) и повраќање потребно е да биде брзо и адекватно надокнадена. Затоа ви стои на располагање Humana Elektrolyt со вкус на коморача, кој е диететски производ наменет за посебни медицински цели. Може да се употребува од раѓање. Пријатниот вкус од коморача е погодена како за доенчиња и мали деца, така и за млади и возрасни лица. Содржи природни хранливи материи (протеини, јаглехидрати, масти, натриум, калиум, хрол, цитрат).

Посебни карактеристики:

Кај доенчињата кои што се на вештачка исхрана, по рехидратацијата со Humana електролитите во првите 6-12 часа, се препорачува реалиментација со адаптираната формула Humana HN со вкус на банана во наредните 4-7 дена.

Состојки:

Содржината на ќесичката се раствора во 250 ml свежа зовриена вода, претходно изладена на 50°С или Humana Baby Wasser, стоплена на 50°С. Подготвениот раствор се дава лажичка по лажичка, ладен или топол.