PULMINT гел за инхалација 40ml

Zoom
 

Инхалационен експекторанс и се користи за втривање во кожата на градите и грбот (сува инхалација) и за подготовка на влажни инхалации при воспаление на дишните патишта , исто така е локален аналгетик.

Ефектот на производот:

При настинка, грип, воспаление на горни дишни патишта, кашлица, болки во мускули и зглобови. Инхалационите пареи го навлажнуваат воздухот во затворените простории и го олеснуваат дишењето.

Посебни карактеристики:

Комбинацијата на етерични масла, камфор и ментол во облик на инхалација го зголемуваат излачувањето на бронхијалниот секрет, така доаѓа до негово разредување и олеснето искашлување, исто така етеричните масла делуваат антисептички. Ги шири крвните садови, го зголемува протокот на крв, ја намалува болката во мускулите и зголемува одбрамбената способност а организмот.