ТРИПТОВОН ПЛУС 90 ТАБЛЕТИ

Препарат кој се употребува при состојби на дересија, несоница, мигрена, главоболка, фибромијалгија и слично.

Ефектот на производот:

5- хидрокситриптофан е материја која се формира во телото од аминокиселината триптофан и во мозокот се претвора во серотонин – хормон на среќа и со тоа се одржува адекватно ниво на серотонин во мозокот.

Посебни карактеристики:

Употребата на 5-хидрокситриптофан ја зголемува продукцијата на серотонин, која при состојби на депресија се намалува. Има голема улога во квалитетот на сонот и помага при болки во мускулите.

Состојки:

5 – хидрокситриптофан, магнезиум стеарат, микрокристална целулоза.