EFISOL – Пастили за грло ®

Zoom
 

Пастилите се употребуваат за локална терапија на благи воспалителни процеси во усната празнина и грлото предизвикани од микроорганизми

Ефектот на производот:

Има локален антисептички ефект . Тој го пореметува растот на голем број на микроорганизми кои се предизвикувачи на гнојни процеси.Лекот има дејство и врз некои предизвикувачи на габични инфекции ( кандида), и се користи при лекување на ларингитис,тонзилитис, и фарингитис . Витаминот С кој се наоѓа како составна компонента во комбинираниот лек ја намалува пропустливоста на капиларите,спречува крварење и формирање едеми

Посебни карактеристики:

Пастилите содржат мала количина на шеќер,па затоа не се препорачуваат на дијабетичари.Поради одсуството на сериозни несакани ефекти,пастилите можат да ги користат бремени и доилки. Не се применуваат кај деца под 4 годишна возраст. Вообичаена доза е една пастила на секои 2-3 часа .

Состојки:

dequalinium chloride , vitamin C .