TOTAL FIBER HARMONY растителни влакна 150gr

Zoom
 

Раствот од растителни влакна кои допринесуваат за подобрување на општото добро на организмот.

Ефектот на производот:

За намалување на нивото на холестерол и триглицериди во крвта; регулација на нивото на инсулин во организмот; подобрување на состојбата на дигестивниот тракт.

Посебни карактеристики:

Го врзуваат холестеролот и жолчните киселини и ја забрзуваат нивната елиминација., што доведува до синтеза на жолчни киселини од ендогениот холестерол и намалување на лошиот ЛДЛ холестерол од организмот; контола на нивото на шеќер во крвта и ги намалуваат осцилациите во секрецијата на инсулин по оброк.