АЛКАЛАКС-ТАБ 20 таблети x 5мг

Zoom
 

АЛКАЛАКС-ТАБ ®

Состав
Една таблета содржи 5 mg бисакодил.

Фармацевтска форма
Гастрорезистентни таблети.

Дејство
АЛКАЛАКС-ТАБ е лаксатив со локално дејство кој нежно ги стимулира мускулите на дебелото црево. Ова доведува до брзо олеснување на опстипацијата, помагајќи му на телото да го врати својот вообичаен ритам.

Индикации
АЛКАЛАКС-ТАБ се користи за олеснување на запек (отежнато празнење на цревата). Може да се користи во болница за празнење на цревата пред породување, операција или пред радиолошки испитувања.

Пакување
Картонска кутија со 20 таблети (2 блистери).

Регулаторен статус
ОТЦ