GASTAL tbl. ®

Zoom
 

Антацид кој се користи за елиминирање на вишок на желудочна киселина,подждригнување и болка предизвикани од истата .

Ефектот на производот:

Гасталот ја неутрализира желудочната киселина и на тој начин ја зголемува ph – вредноста во желудникот.Помага при пореметување на варењето на храната,надразнување на слузницата кај гастритис и пептичен улкус.

Посебни карактеристики:

Делувањето на гасталот започнува веднаш по неговата примена и трае два до три часа . Не е наменет за деца под 6 год.возраст и трудници.

Состојки:

aluminium hydroxide-magnesium + magnesium hydroxide carbonate