МОРСКА СОЛ СО ВИТАМИН Б9 250 гр.

Zoom
 

Содржи витамин Б9 или фолна киселина, важна за создавање на црвените крвни зрнца, за синтеза на ДНК, како и за нормално функционирање на сите клетки. Идеално за трудници има значајна улога во развојот на плодот, за развој на нервниот систем на новороденчето.

Посебни карактеристики:

Со 2 грама од солта се задоволува околу 73% од дневните потреби на витамин Б9.

Состојки:

Натриум хлорид 99%, Фолна киселина, Јод 20-30 мг/кг.