FENISTIL gel®

Zoom
 

Антихистаминик , кој се употребува за стопирање на чешањето поврзано со кожни реакции ,како кожен осип,убоди од инсекти , опекотини од сонце и површински опекотини .

Ефектот на производот:

Фенистил гелот го стопира чешањето преку блокада на дејството на хистаминот,што се ослободува при алергиска реакција.Фенистил гелот навлегува во кожата,чешањето и иритацијата брзо се намалуваат,во тек на неколку минути.Гелот исто така има анестетичен ефект.

Посебни карактеристики:

Гелот се нанесува 2 до 4 пати на ден на зафатеното место .

Состојки:

1 mg. dimetinden maleat