IMOPER сируп ®

Zoom
 

Порталак сирупот претставува лаксатив , кој содржи лактулоза , синтетички шеќер кој се состои од фруктоза и галактоза .

Ефектот на производот:

Сирупот се користи за олеснето празнење на цревата во случаеви на повремена или долготрајна опстипација ( затвор на столицата ) . Исто така може да се употребува за омекнување на столицата во случај на хемороиди , или при оперативен зафат на дебелото црево . Лактулозата има и пребиотски ефект , односно го стимулира растот и заштитната активност на физиолошката флора на цревата .

Посебни карактеристики:

Сирупот не треба да се употребува доколку сте преосетливи кон лактулоза или некои сродни шеќери,доколку употребувате лек Месалазин , ако имате воспаление на цревата . Сирупот може да се пие неразреден , или разреден со вода или овошен сок , и во текот на терапијата со Порталак се препорачува употреба на соодветна количина на вода ( 6 – 8 чаши ) .

Состојки:

lactulose