B-COMPLEX FORTE

Image B-COMPLEX FORTE

ПОВТОРНО КАЈ НАС!!!

ПРЕПОЗНАТЛИВИОТ

Б КОМПЛЕКС ВО ПРАВ

за деца и возрасни

 

ВИТАМИНСКИ ПРАШОК СО ВКУС НА КАКАО

Вкусна дополна на исхраната кај деца и кај возрасни. Балансирана витаминска мешавина на витамин Б6, Б1, Б2, ниацин и пантотенска киселина.

      - Витамин Б6 придонесува за нормална функција на одбрамбениот систем

      - Витамините Б1 и Б2, заедно со ниацинот обезбедуваат енергија за нормален метаболизам.

      - Пантотенската киселина придонесува за нормален развој на менталните способности

      За деца над една година доволна е половина кафена лажичка растворена во вода или во млеко, а за возрасни само една кафена лажичка на ден.