Inmupec Defens

Image Inmupec Defens

 

 

Inmupec Defens

Волчји трн, ехинацеа, бозел и витамини со стевиа

 

 

Волчји трн

► содржи дури 190 фитонутриенти и биоактивни супстанции, ги поседува сите важни минерали и витамини

► ги смирува воспаленијата и ги измазнува ѕидовите на артериите, со што спречува да се лепи холестеролот на нив

► се смета за природен антиоксиданс и поттикнувач на имунитетот

► помага при лекување многу тегоби, инфекции, кардиоваскуларни болести, проблеми со кожата, желудникот и при замор

 

Ехинацеја

► го зајакнува имунолошкиот систем

► помага во спречување бактериски и вирусни инфекции

► помага во намалување на воспаленијата и болката поврзана со нив

► корисна при третман на респираторни состојби, како бронхитис

 

Бозел

► се смета дека поседува антивирусно, антиоксидатвно и антиканцерогено дејство

► помага при заболувања проследенои со висока температура, како вирусни инфекции, грип, настинки, ревматски заболувања, бронхитис, почетни стадиуми на воспаление на белите дробови

► може да ги намали симптомите, но и да го скрати времетрањето на грипот

► ефикасен лек за ослободување од грчеви во стомакот, гасови и опстипација затоа што ја стимулира работата на дигестивниот тракт