MOUSTICARE Infested Areas спреј

Image MOUSTICARE Infested Areas спреј

MoustiCare® Infested Areas

Спреј за кожа за заштитата од  комарци и други инсекти - 75ml

MoustiCare®спрејот за кожа е специјално дизајниран за региите кои се изложени на ризик од убоди од инсекти.

Наменет за возрасни, трудници и деца над 6 месеци возраст (за регии со зголемен ризик од тешки заболување кои се пренесуваат по пат на инсекти).

MoustiCare® спреј за кожа содржи висока концентрација на репелент од растително потекло Eucalyptus Citriodora(активна биоцидна состојка p-Menthane-3.8-diol). Докажана ефикасност: овозможува заштита до 9 часа. Заштитува од убоди на различни инсекти (вошки, крлежи, болви, муви, мушички) и комарци (вклучително и тигрести комарци) кои може да бидат преносители на различни заболувања како маларија, жолта треска, Западно Нилска денга,  чикунгунијаи зика.

 

MoustiCare® Family

Спреј за кожа за заштитата од комарци и други инсекти - 125 ml

MoustiCare®Family спрејот за кожа е специјално дизајниран за заштита на целото семејствовклучувајќи ги и бремените жени и бебињата над 6 месеци возраст (за регии со зголемен ризик од тешки заболување кои се пренесуваат по пат на инсекти).

 

MoustiCare®Family спреј за кожа содржи моќен активен репелент од растително потекло Eucalyptus Citriodora(активна биоцидна состојка p-Menthane-3.8-diol), збогатен со Aloe Veraза омекнување на кожата.Докажана ефикасност:наменет за регионите со тропска и умерена клима, овозможува заштита до 6 часа. Заштитува од убоди на различни инсекти (вошки, крлежи, болви, муви, мушички) и комарци (вклучително и тигрести комарци) кои може да бидат преносители на различни заболувања како маларија, жолта треска, Западно Нилска денга, чикунгунија и зика. Производот не содржи синтетички состојки, DEET, алкохол, не содржи инсектициди.