PHARMAVITAL B-COMPLEX

Image PHARMAVITAL B-COMPLEX

ПОВТОРНО КАЈ НАС – ПРЕПОЗНАТЛИВИОТ Б КОМПЛЕКС ВО ПРАВ ЗА ДЕЦА И ЗА ВОЗРАСНИ

ВИТАМИНСКИ ПРАШОК СО ВКУС НА КАКАО

Вкусна дополна на исхраната кај деца и кај возрасни. Балансирана витаминска мешавина на витамин Б6, Б1, Б2, ниацин и пантотенска киселина.

  • Витамин Б6 придонесува за нормална функција на одбрамбениот систем

 

  • Витамините Б1 и Б2, заедно со ниацинот обезбедуваат енергија за нормален метаболизам.

      За деца над една година доволна е половина кафена лажичка растворена во вода или во млеко, а за возрасни само една кафена лажичка на ден.