Quercetin

Image Quercetin

 

Quercetin 250mg

СО ВИТАМИН Ц И ЦИНК

Уникатен комплекс за зајакнување на имунолошкиот систем од:
- Бромелин
- Кверцетин
- Биофлавоноиди
- Цинк
- Ацерола прашок
- Екстракт од шипинка
- Протеини

 
 
Употреба на бромелинот и кверцетинот
 
Воведен како додаток во исхраната во 1957 година
Природна алтернатива на НСАИЛ - Нестероидни антиинфламаторни лекови
• Се користи за помали повреди и изместувања
• Го намалува отокот и болката по стоматолошки и други операции
• Нуди терапевтски придобивки во третманот на спортски и мускулно-скелетни повреди
• Корисен додаток во случај на хронични воспаленија како ревматоиден артритис и остеоартритис
• Помага при варењето на храната
• Ги зголемува ефектите на антибиотиците

Моќта на кверцетинот во борбата против заболувањата
 
Како флавоноид, кверцетинот делува како антиоксидант што се бори против воспалението – особено, изворите на храна што содржат кверцетин имаат најмногу документирани докази во борбата против воспаленијата, додека пак за додатоците во исхраната потребни се дополнителни истражувања
Воспалението е корен на повеќето заболувања, а кверцетинот се смета дека ефикасно се бори против воспалителните состојби, како што се:
1. атеросклероза
2. проблеми со циркулација
3. алергии, астма и поленска треска
4. гихт
5. синдром на хроничен замор
6. кожни заболувања
7. висок холестерол
8. инсулинска резистенција и дијабетес
9. чир на желудникот
10. вирусни инфекции
11. рак
12. срцева болест
13. нарушувања на очите вклучувајќи катаракта
14. когнитивно оштетување
15. воспаление на простатата, мочниот меур и јајниците
16. хронични инфекции на простатата