VITAMIN D3

Image VITAMIN D3

VITAMIN D3
 
- Придонесува за нормална функција на мускулите, забите и на коските

- Допринесува и за нормална функција на имуниот систем
 
 
Витаминот Д3  неопходен за здрави заби и коски

Научници од Вашингтонскиот универзитет во САД последните 40 години спровеле клинички испитувања во кои земале учество 3.000 лица.

Тие дошле до сознанија  дека најважна улога за здравјето и за состојбата на забите игра Витаминот Д.  

Редовниот внес на овој витамин го намалува ризикот од појава на кариес и до 50 %. 

Причината за тоа е што тој витамин ја потпомага минерализацијата на забите и на коските.