ANTICORT

АНТИКОРТ

 Алтернативен избор за терапија со кортикостероиди

 

AПЛИКАЦИЈА:

  • 2-3 пати во текот на денот
  • Без несакани ефекти при долготрајна употреба 
  • Лесно се апсорбира и не остава масни траги 
  • Bебиња - деца - возрасни 

 

 

 

ИНДИКАЦИИ:

  •  Атопичен дерматит
  • Егзематозни состојби 
  • Воспалителни кожни заболувања 
  • Чешање, црвенило и сува кожа предизвикани од надворешни влијанија (загадување, УВ зрачење, повреди, иритации, температурни промени) или внатрешни фактори (алергии и стрес)