OLISALVIN OMEGA 3 FORTE

Zoom
 

Олисалвин – 3 Форте е додаток во исхраната. Омега 3 се поли-незаситени масни киселини кои се внесуваат со храната,а кои човековиот организам сам не ги произведува.

Effects of the product:

Омега 3 масните киселини помагаат во третманот на бројни заболувања . Тие го намалуваат нивото на холестерол и триглицериди во крвта,чии абнормални високи вредности можат да оштетат некои витални органи,како што се срцето и крвните садови.

Characteristics:

После инфаркт на миокардот се препорачува една капсула на ден , додека кај маснотии/ холестерол , дозата е две капсули на ден после јадење .

Ingredients:

омега 3 етилестри 1000 мг.