BECUTAN детско млеко 200 мл.

Zoom
 

Ја хидратира и ја негува нежната детска кожа штитејќи ја од исушување. Неутралниот pH фактор ја одржува природната влажност на кожата дури и по секојдневно капење.

Characteristics:

Се нанесува на чиста и сува кожа, после бањање.

Ingredients:

Силикон.

Becutan млекото за тело е збогатено со состојки кои брзо ја рехидратираат детската кожа по капењето и ја урамнотежуваат нејзината влажноста.

pH вредноста на Becutan млекото е неутрална и е приспособена на потребите на чувствителната детска кожа, поради што овој производ овозможува интензивна нега, без да ја наруши pH вредноста на здравата детска кожа. Содржи единствена комбинација на високвалитетни супстанции, специјално формулирани да придонесат во јакнењето на одбранбениот механизам на кожата кај новороденчињата.

производот е клинички и дерматолошки тестиран
развиен во соработка со дерматолози и со педијатри
се препорачува и кај возрасни со чувствителна кожа