BECUTAN 4 7-18 kg /76

Zoom
 

Becutan пелената е анатомски обликувана за да овозможи правилен развој на детето во различни фази од растењето.


Еластичната лента на грпчето ги следи движењата на телото во текот на целиот ден и ја подобрува ноќната функција на пелената.


Има еластични странични бариери кои го спречуваат протекувањето на нечистотиите. Изработени се од природни материјали со текстура која дозволува кожата постојано да дише.


Заради превентива од алергии и иритации, во деловите кои доаѓаат во допир со нежната бебешка кожа, пеленета содржи поголем процент природни материјали.

 

На површинскиот слој на пелената е нанесен лосион со витамин Е, кој ја негува кожата и ја штити од појава на црвенило и иритации.


Пеленета има две апсорбирачки јадра со специјален суперапсорбенс, во форма на микрогранули, за двојно поголема впивливост.


Помеѓу апсорбирачките јадра додадени се дистрибутивни слоеви, кои овозможуваат нечистотиите од пелената рамномерно да се распоредат по целата должина на апсорбирачките површини, што придонесува кожата подолго време да остане сува и чиста.

Сертицифирани од COURTRAY CONSULTING LABSERVICE, со највисока оценка во класата на пелени со врвен квалитет - А класа