BECUTAN детско масло 200 мл.

Zoom
 

Идеално за нега и заштита и за масажа на нежната бебешка кожа. Штити од сушење и од појава на црвенило по кожата. Ги омекнува тврдите наслојки на главата на бебињата и овозможува нивно лесно отстранување. Прикладно за употреба кај возрасни со сува и чувствителна кожа.

Characteristics:

Се нанесува на чиста и сува кожа, после бањање.

Ingredients:

Силикон.

Becutan маслото има pH вредност приспособена на потребите на чувствителната детска кожа. Тоа ги штити и негува осетливите делови подложни на надразнување и црвенило, ги омекнува тврдите наслаги од главата на бебето и го олеснува нивното отстранување. Becutan маслото ја штити кожата на бебето од исушување, одржувајќи ја мека и свиленкаста.

производот е клинички и дерматолошки тестиран и развиен во соработка со дерматолози и со педијатри
прикладен е и за третирање на деловите од телото на идните мајки, подложни на појава на стрии во текот на бременоста