HYPROMELOZA P капки за очи

Zoom
 

Хипромелоза капките претставуваат производ наменет за заштитна епитализација и ефект на влажнење . Дава брза релаксација на окото при мали иритации кои не се од инфективна природа , и воедно го отстранува чуството на суво око .

Effects of the product:

Капките се наменети за третман на недостаток на солзи и синдром на суви очи . Помага за намалување на чешањето и непријатно чуство пропратено со обични иритации при ветер , прашина , пушење , загаден воздух , контактни леќи , и замор на очите после подолго читање , возење , гледање тв и седење пред компјутер .

Characteristics:

Веднаш после апликацијата е може да се појави заматен вид,кој може да направи потешкотии при возење и управување со машини , затоа е потребно таквите активности да се одложат најмалку за 20 мин . по апликацијата . Не е препорачливо да се носат меки леќи во исто време со апликацијата на капките . Дозирањето е индивидуално , најчесто два до три пати дневно по 1 до 2 капки .

Ingredients:

hypromellosum 5mg/ml