BECUTAN ВИТАМИНСКА маст 200 мл.

Zoom
 

Интензивно ја храни и заштитува кожата потикнувајќи ја нејзината природна заштитна функција. Екстрактот од невен го смирува црвенилото и иритациите предизвикани од надворешните влијанија.

Characteristics:

Се нанесува на сува и чиста кожа при секоја промена на пелените.

Наменета е за секојдневна нега на бебешката кожа, особено во деловите кои се покриени со пелена и во деловите каде што се формираат превои.


Клинички е докажано дека може да се користи уште од првиот ден по раѓањето и дека превентивно дејствува против појавата на иритации во деловите на бебешката кожа кои се најподложни на оштетување, како последица на допирот со влага и со нечистотии од пелената.

 

 

Becutan детската витаминска маст, во својот состав содржи:


витамин А и витамин Е кои ја одржуваат нормалната влажност на бебешката кожа, ја прават мека и еластична, а истовремено ја одржуваат и нејзината отпорност кон надворешните влијанија;
масло од невенов цвет кое ја смирува и ја обновува кожата.


Маста се нанесува на сува и чиста кожа при секое менување на пелените. Благо се втрива сé додека целосно не се впие во кожата.