HIP ORS 200 ЈАБОЛКО сок 200мл.

Zoom
 

Раствор за рехидратација со вкус на јаболко. Наменет за регулирање на пораметена рамнотежа на водата и електролитите.

Characteristics:

Ако лекар не препорачал поинаку во првите 3 до 4 саати да се дава исклучиво ОРС. Кај бебиња од почетокот на терапијата нормално да се дојат, а во потребните интервали да се дава ОРС.

Ingredients:

Вода, сок од јаболко 16%, малтодекстрин, јодирана кујнска сол, калиум цитрат, регулатор на киселост (лимонска киселина ).