Cranberry (Reine des pres)

Image Cranberry (Reine des pres)

 Tretje para orale për sistem të shëndoshë urinar.

 - Kuartet nga Boronica e kuqe, Filipendula hexapetala, Erica arborea, Druri hirit

Image

 

Humana – Органска кашичка од 5 жита

200g

Од 6 месеци

Преработена храна на житна основа

со жито од органско потекло

без млеко

прилагодено за HA (хипоалергена) / SL (sine lacte-без млеко) исхрана

со интегрално жито

- Не се додавани шеќери. Содржи природни шеќери.

Содржи: * Витамин Б1 (тиамин) придонесува за нормална функција на нервниот систем. Подготвено со минимална обработка од 100% жито од органско потекло

Не содржи, ароми, бои и конзерванси.

Содржи глутен. Не содржи млеко.

Подготовка:Зовријте ја препорачаната количина течност или подгответе последователна млечна формула и потоа изладете ја на температура од 50˚C. Ставете од кашичката во чинија, додадете ја препорачаната количина на течност. Промешајте до постигнување на саканата конзистенција.

Постојат повеќе начини на подготовка. Прилагодено е и за бебиња со различни нутритивни потреби (пр. нетолеранција на кравјо млеко). Наведените количини се просечни вредности кои можат да се прилагодат на индивидуалните потреби на Вашето дете.

Image

 

Humana – Млечна кашичка за добра ноќ, со интегрално жито и банана 200g

Од 6 месеци

Преработена храна на житна основа

со млеко прилагодено на возраста

со важни витамини и минерали

со ФОС

со висок процент на интегрално жито

- Не се додавани шеќери. Содржи природни шеќери.

Содржи: 

 Витамини А, Ц, Д, цинк придонесуваат за нормална функција на имуниот систем

ФОС (фруктоолигосахариди) – пребиотски влакна – придонесуваат за развој на здрава цревна флора

Калциум - придонесува за одржување на здрави коски и заби

Железо - придонесува за нормално формирање на црвените крвни клетки

Не содржи, ароми, бои и конзерванси. Содржи глутен и последователна млечна формула.

Подготовка: Зовријте ја водата и потоа изладете ја на температура од 50˚C. Ставете од кашичката во чинија, додадете ја препорачаната количина на вода. Промешајте до постигнување на саканата конзистенција. 

Image

 

Humana – Кашичка од ориз, со тиква

200g

Од 6 месеци

Преработена храна на житна основа

без млеко

прилагодено за HA (хипоалергена) / SL (sine lacte-без млеко) исхрана

со важни витамини и минерали

- Не се додавани шеќери. Содржи природни шеќери.

Содржи:

► Витамини А, Ц, Д, цинк придонесуваат за нормална функција на имуниот систем

► Калциум - придонесува за одржување на здрави коски и заби

► Железо - придонесува за нормално формирање на црвените крвни клетки

Не содржи, ароми, бои и конзерванси. Не содржи глутен.

Подготовка:Зовријте ја препорачаната количина течност или подгответе последователна млечна формула и потоа изладете ја на температура од 50˚C. Ставете од кашичката во чинија, додадете ја препорачаната количина на течност. Промешајте до постигнување на саканата конзистенција.

Постојат повеќе начини на подготовка. Прилагодено е и за бебиња со различни нутритивни потреби (пр. нетолеранција на кравјо млеко). Наведените количини се просечни вредности кои можат да се прилагодат на индивидуалните потреби на Вашето дете.

Image

 

Humana – Кашичка од ориз, со грашок и морков

200g

Од 6 месеци

Преработена храна на житна основа

без млеко

прилагодено за HA (хипоалергена) / SL (sine lacte-без млеко) исхрана

со важни витамини и минерали

- Не се додавани шеќери. Содржи природни шеќери.

Содржи:

 Витамини А, Ц, Д, цинк придонесуваат за нормална функција на имуниот систем

Калциум - придонесува за одржување на здрави коски и заби

► Железо - придонесува за нормално формирање на црвените крвни клетки

Не содржи, ароми, бои и конзерванси. Не содржи глутен.

Подготовка:Зовријте ја препорачаната количина течност или подгответе последователна млечна формула и потоа изладете ја на температура од 50˚C. Ставете од кашичката во чинија, додадете ја препорачаната количина на течност. Промешајте до постигнување на саканата конзистенција.

Постојат повеќе начини на подготовка. Прилагодено е и за бебиња со различни нутритивни потреби (пр. нетолеранција на кравјо млеко). Наведените количини се просечни вредности кои можат да се прилагодат на индивидуалните потреби на Вашето дете.