Cranberry (Reine des pres)

Image Cranberry (Reine des pres)

 Tretje para orale për sistem të shëndoshë urinar.

 - Kuartet nga Boronica e kuqe, Filipendula hexapetala, Erica arborea, Druri hirit

Image

 

Organic QUINUA REAL

Органска киноа во зрно - без глутен, 500g

 

Органски сертифициран производ, без глутен и погоден за вегани. Белата кралска киноа во својот состав содржи високи 14% на протеини и 4 % на растителни влакна. Може да се подготвува на различни начини и во различни рецепти. Основниот начин на подготвување е следниот: потребната количина киноа се плакне, се става да врие со вода во однос 1:2 дела киноа и вода, додека не ја впие целата вода.

Одлична е како додаток во детските кашички.

Image

 

Black QUINUA REAL

Органска црна киноа во зрно - без глутен, 500g


Органски црна кралска киноа, без глутен и погодна за вегани. Содржи 12,3 % протеини и  3,6 % растителни влакна. Се подготвува на ист начин како и белата киноа, односно потребната количина киноа се плакне, се става да врие со вода во однос 1:2 дела киноа и вода, додека не ја впие целата вода. Црната киноа е богата со пигменти кои поседуваат антиоксидантно својство. Може да ја употребите како вариво, за салати или пудинзи.

Image

Red QUINUA REAL

Органска црвена киноа во зрно - без глутен, 500g

 

Органската црвена кралска киноа, без глутен и погодна за вегани во својот состав содржи 13,7 % протеини и 4% растителни влакна. Се подготвува така што потребната количина киноа се плакне, се става да врие со вода во однос 1:2 дела киноа и вода, додека не ја впие целата вода. Може да се употребува во најразлични рецепти зависно од вашата желба и имагинација. Црвената киноа како и црната во својот состав содржи пигменти од кои потекнува специфичната боја и антиоксидантно својство.

Image

 

Three coloured QUINUA REAL

Органска киноа во зрно – 3 бои-без глутен, 500g

Органски сертифициран производ, без глутен и погоден за вегани кој во својот состав содржи вистински спектар на бои со висока хранлива вредност. Претставува мешавина од 3 вида на кралска киноа: бела која е застапена со 60%, црвена 25% и црна 15%. Во неа протеините се застапени со 13,5%, а растителните влакна со 3,9%. Вистински предизвик за подготвување на колоритни рецепти, убави, вкусни и здрави. Основниот начин на подготвување е така што потребната количина киноа се плакне, се става да врие со вода во однос 1:2 дела киноа и вода, додека не ја впие целата вода.

Image

 

Rice and QUINUA REAL fusilli

Fusilli - органски тестенини од киноа и ориз - без глутен, 250g

 

Органски сертифициран производ, без глутен и погоден за вегани кој се состои од 25% брашно од кралска киноа и 75% оризово брашно. За љубителите на тестенини вкусни фусили, протеините се застапени со 8.5% и се извор на фосфор -155mg (22%**) и железо -6,8mg (48%) **% од ПДВ – просечно дневно внесување

Начин на подготовка: Сварете ја пастата по Ваш вкус. Може да се комбинираат со секаков вид на сос. Потребно време за варење 10-13минути.

Image

Rice and QUINUA REAL spaghetti

Органски шпагети од киноа и ориз-без глутен, 250g

 

Уште еден органски сертифициран производ од палетата на безглутенски тестенини кој е погоден и за за вегани, а се состои од 25% брашно од кралска киноа и 75% оризово брашно, со застапеност на протеини од 8.5% и е извор на фосфор -155mg (22%**) и железо -6,8mg (48%)  **% од ПДВ – просечно дневно внесување

Начин на подготовка: Сварете ги шпагетите по Ваш вкус. Може да се комбинираат со секаков вид на сос. Потребно време за варење 10-13минути.

Image

 

Rice and QUINUA REAL penne

Органски макарони од киноа и ориз-без глутен, 250g

 

За љубителите на тестенини во форма на макарони-органски сертифициран производ, без глутен и погоден за вегани. Подготвени се од 25% брашно од кралска киноа и 75% оризово брашно, со застапеност на протеини од 8.5% и е извор на фосфор -155mg (22%**) и железо -6,8mg (48%)  **% од ПДВ – просечно дневно внесување

Начин на подготовка: Сварете ги макароните по Ваш вкус. Може да се комбинираат со секаков вид на сос. Потребно време за варење 10-13минути.

Image

 

QUINUA REAL flour

Органско брашно од киноа-без глутен, 350g

 

Брашното од киноа се добива од зрната на кралската киноа, производ кој е без глутен и погоден за вегани. Содржи 13% протеини и 4% растителни влакна. Можност за умешните кулинари да и се препуштат на имагинацијата во приготвување на најразновидни теста кои ќе ја збогатат Вашата трпеза.

Image


QUINUA REAL Soft nougat classic

Органски нугат со киноа, лимон и цимет-без глутен, 200g


За сите љубители на слатките задоволства кои имаат проблеми со глутенот-Органски нугат од 48% експандирана кралска киноа, засладен со оризов сируп и со вкус на лимон и цимет. Во својот состав содржи и бадеми кои се застапени со 48%. Освен што е вкусен овој производ е и извор на протеини кои се застапени со 13%, како и растителни влакна 5,6%.

Image

 

QUINUA REAL Soft nougat cocoa

Органски нугат со кокос, киноа, какао и портокал-без глутен, 200g

 

Уште едно слатко задоволство без глутен- Органски нугат со кокос, киноа, какао и портокал, засладен со оризов сируп. Во својот состав содржи експандирана киноа, печени бадеми, печени лешници, какао, кокос, кора од портокал и цимет. Протеините се застапени со 11%, а растителните влакна со 8.2%.