Cranberry (Reine des pres)

Image Cranberry (Reine des pres)

 Tretje para orale për sistem të shëndoshë urinar.

 - Kuartet nga Boronica e kuqe, Filipendula hexapetala, Erica arborea, Druri hirit

Image

 

Vitamin C 500 mg

Придонесува за:

• Нормално формирање на колаген за нормална функција на 
крвните садови, коските, 'рскавицата, непцата, кожата и забите
• Нормален енергетски метаболизам
• Нормално функционирање на нервниот систем
• Нормална психолошка функција
• Нормално функционирање на имунолошкиот систем
• Заштита на клетките од оксидативен стрес
• Намалување на заморот
• Регенерација на намалената форма на витамин Е
• Зголемување на апсорпцијата на железо

 

 

Image

 

Magnesium Citrate

Идеален за лицата со дигестивни проблеми или за оние кај 
кои другите минерални форми не се апсорбираат толку лесно.
• Помага за нормално функционирање на нервниот систем
• Ослободување на енергија и намалување на заморот
• Нормална функција на мускулите
• Одржување на нормални коски
• Нормална психолошка функција
Image

 

Magnesium with vitamin B6

Комбинацијата на магнезиум и Б6 придонесува за:
• Ослободување на енергија и намалување на заморот
• Нормално функционирање на нервниот систем
• Нормална функција на мускулите
• Одржување на нормални коски
• Нормална психолошка функција
• Регулирање на хормоналната активност
• Одржување на нормални коски
• Нормална психолошка функција

 

Image
 


Biotin 1000 µg

Б витамин растворлив во вода кој придонесува за неколку 
функции во организмот, вклучително и енергетскиот 
метаболизам. Можеби е најпознат по своите својства во однос 
на убавината, особено за одржување на здрава коса и кожа.
Достапно како висока моќност, една дневна доза од биотинот 
на Solgar придонесува за:
• Зајакнување на ноктите
• Одржување на нормална кожа
• Одржување на здрава коса и нокти
• Одржување на нивото на енергија и општа виталност
• Нормално функционирање на нервниот систем
 
Image
 
Methylcobalamin 1000 µg
 
Витаминот Б12 го поддржува енергетскиот метаболизам и 
придонесува за:
• Нормално функционирање на нервниот систем
• Нормален метаболизам на хомоцистеин
• Нормална психолошка функција
• Нормално формирање на црвени крвни зрнца
• Нормална функција на имунолошкиот систем
• Процесот на поделба на клетките
 
Image

Folate 400 µG
 
1-3 таблети на Solgar® Folate 400 µg ќе придонесат за:
• Развој на мајчиното ткиво за време на бременоста
• Нормална синтеза на аминокиселини
• Нормално формирање на крв
• Нормален метаболизам на хомоцистеин
• Нормална психолошка функција
• Нормална функција на имунолошкиот систем
• Намалување на заморот
Image


Gaba 500 mg

GABA, која е аминокиселина, се произведува во мозокот и 
делува како невротрансмитер чија работа е да произведе 
смирувачки ефект. Некои од придобивките по човековото 
здравје се следните:
· Овозможува чувство на релаксација
· Може да го поттикне здравјето на мозокот
· Може да го подобри фокусот, концентрацијата и вниманието
· Може да ви помогне во подобро справување со стресот
· Може да биде важна за правилно функционирање на 
нервниот систем
· Може да ја намали болката
· Може да го стави под контрола високиот крвен притисок
Image

 

L-glutathione 50 mg

Л-глутатион има важна аминокиселина која е вклучена во 
детоксикација на црниот дроб.
Аминокиселините се основните единици од кои се изградени 
протеините и се потребни во неколку внатрешни функции на 
организмот. Тие се класифицирани како „есенцијални“ или 
„неесенцијални“, со тоа што есенцијалните аминокиселини не 
можат да бидат произведени од страна на организмот и мора 
да се добијат од исхраната за да одржи целокупното здравје.
Image


Amino 75

Аминокиселини 75 есенцијални аминокиселини е веганска 
формула која содржи аминокиселини кои се неопходни за 
здравјето на луѓето.
Производот ги комбинира 8-те основни аминокиселини Л-лизин, 
Л-леуцин, Л-фенилаланин, Л-валин, Л-метионин, Л-хистидин, 
Л-изолеуцин и Л-треонин за сеопфатен пристап кој ви дава 
целосен спектар на овие основни градежни елементи на 
протеините. Оваа сеопфатна формула е капсулирана во 
растителни капсули, лесни за голтање.
Image


5-HTP

Формулиран за да им помогне на оние лица кои се 
справуваат со современите стресови и напори кои не 
можат да влијаат врз балансот на спиењето или 
расположението. Оваа уникатна формула е 
дизајнирана да ви помогне да се исклучите од 
напорниот ден и да си овозможите квалитетен сон, да ја
намалите вознемиреноста и да го подобрите 
расположението.
Image


Sweetest Dreams

Содржи комбинација на Л - теанин и мелатонин со смирувачки 
ефект врз телото. Помага при несоница, како и при вознемиреност
и замор предизвикани од временската разлика при патување
(Jet lag). Мелатонинот помага да се заспие побрзо, да се спие 
подолго и да се спие подобро. Со својата можност да ја 
зголеми релаксацијата и да го намали стресот, Л - теанин може 
да помогне во спиењето на бројни начини. Помага да се опуштите
и дава емоционална стабилност на организмот. Л - теанин го 
стимулира производството на алфа-мозочни бранови кои се 
поврзани со состојба на „будна релаксација“. Ова е состојба на
умот што ја доживувате кога медитирате. Л - теанин може да го 
подобри квалитетот на спиењето - не со тоа што делува како 
седатив, туку со намалување на вознемиреноста и промовирање 
на релаксацијата.
Image

 

Skin Nails & Hair

• Премиум дневна формула за поддршка на убавина која содржи 
основни хранливи материи за поддршка на здравјето на кожата, 
ноктите и косата, вклучувајќи цинк, бакар и витамин Ц
• Исто така, обезбедува МСМ, силика како црвена алга во прав 
(Л-коралиоиди, силикон диоксид) и аминокиселини (Л-лизин и 
Л-пролин)
• Витаминот Ц придонесува за нормално формирање на колаген 
за нормална функција на кожата и за заштита на клетките од оксидативен стрес
• Цинкот придонесува за одржување на нормална кожа, нокти и 
коса, како и за заштита на клетките од оксидативен стрес