МОМЕНТАЛНИ АКЦИИ

Услугата за достава е достапна на територијата на целата држава и истата е бесплатна со нарачка над 1.500 денари.

Имате можност за избор на термин за достава.

 

BAYER Аспирин Протект 100 мг

  

Video file

 

Аспирин протект 100 мг содржи ацетилсалицилна киселина, која го спречува прилепувањето и згрутчувањето на крвните плочки (тромбоцити) со цел да превенира создавање на крвни грутки.

Аспирин протект 100 мг таблети се употребуваат кај возрасни за:

  • Намалување на ризикот за смртност кај пациенти со сомнение за акутен инфаркт на срцето
  • За намалување на ризикот од заболувања и смртност кај болни кои преживеале инфаркт на срцето
  • Секундарна превенција од мозочен удар
  • Намалување на ризикот за транзиторни исхемични цереброваскуларни напади (TIA)
  • Намалување на ризикот за заболување и смртност кај болни со стабилна и нестабилна ангина пекторис (срцево заболување со карактеристична спазматичтна, контрактивна болка во градите)
  • Превенција на опструкција на циркулацијата поради крвни грутки (тромбоемболија) после одредени васкуларни операции
  • Намалување на ризикот за прв акутен инфаркт на срцето кај луѓе со кардиоваскуларни ризик фактори (како на пр. шеќерна болест, хиперлипидемија, хипертензија, дебелина, пушење, старост).

 

kupi sega na zegin online