ALKALOID Дезинтал 5%, 1000 мл

Alkaloid Dezintal rastvor
ALKALOID Дезинтал 5%, 1000 мл
195,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
008687C
favorite_border

Опис на производот

Dezintal 5% е извонредно катјонско средство за дезинфекција кое успешно ги уништува Грам-позитивните и Грам-негативнитебактерии, алгите, габите, одредените групи дерматофити и одредените типови вируси. Бактерицидниот ефект го постигнува за кратко време и при големи разредувања  (мали концентрации). Не дејствува на ацидорезистентни микроорганизми, па затоа не може да се употребува за дезинфекција на туберкулозен спутум, на предмети и на површини загадени со Mycobacterium tuberculosis.

  • Бактерицид- вклучувајќи ги и Staphylococcus aureus осетлив на метицилин(MSSA), Staphylococcus aureus резистентен на метицилин (MRSA), Pseudomonas  aeruginosa, Еscherichia coli, Enterococcus faecalis
  • Фунгицид – вклучувајќи ги и Candida albicans и Aspergillus niger
  • Вируцид – вклучувајќи ги и HIV, Influenza virus, Herpes simplex, SARS и др.

Пакување: 1 л.

Содржина

Dezintal 5% лесно се разредува со студена и со топла вода, има продолжено дезинфекциско дејство, не нагризува и не оштетува стакло, порцелан, емајл, пластика, дрво, кожа, обоени предмети, текстил, гума, предмети од хром, никел.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се