ALPHAGO MED U80-EH Апарат за мерење крвен притисок, за надлактица

ALPHAGO MED U80-EH Апарат за мерење крвен притисок, за надлактица
2.099,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Бренд
Шифра
050586C
favorite_border

Опис на производот

AlphagoMed -  апарат за мерење на крвен притисок, за надлактица (Модел U80EH)

  • Голем LCD екран

  • Автоматско исклучување

  • Година/Месец/Датум/Време – функција

  • 2 x 90 меморија

  • Широка манжетна (22-42цм)

  • Просек од 3 мерења

Вашиот нов дигитален апарат за мерење на крвен притисок го користи осцилометрискиот метод за мерење на крвниот притисок. Ова значи дека уредот ги детектира движењата на крвта преку брахијалната артерија и ги претвора движењата во дигитално читање. Осцилометрискиот уред е едноставен за употреба, затоа што не му треба стетоскоп.

▲ Интелегентен уред, намалување на непријатностите при мерење, резултати за кратко време, долготрајна употреба.

▲ 2x90 сетирање на мемориската функција, секој резултат од мерењето се прикажува на екранот и автоматски се зачувува. Овој уред има индекс на класификација на крв, на начин на кој лесно може да се провери вашиот крвен притисок.

Содржина

Начин на користење:

  • Поставете ја манжетната на надлактицата на левата рака. Долниот раб од манжетната треба да биде оддалечен 2-3cm од зглобот. Манжетната треба да биде поставена во висина на срцето.

  • Притиснете го копчето Start / Stop за да го започнете мерењето

  • Притиснете го копчето MEM да го видите резултатот од предходното мерење

Автоматски уред наменет за мерење на систолниот и диjaстолниот притисок и брзината на на пулс, на надлактица. Се користи за домашна и болничка употреба и е наменет за лица над 12 години.

КОНТРАИНДИКАЦИИ

Овој уред не смее да се користи кај лица со тешка срцева инсуфициенција поради ризик од задушување и смрт. Овој уред не е погоден за употреба кај новороденчиња и деца.

Безбедносни информации

За да се обезбеди правилна употреба на производот, секогаш треба да се следат основните безбедносни мерки, вклучувајќи ги предупредувањето и претпазливоста наведени во упатството за употреба.

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се