CENEXI ellaOne Ургентна контрацепција 30 мг, 1 таблета

CENEXI ellaOne Ургентна контрацепција 30 мг, 1 таблета
1.476,00 ден.
0
Производот сѐ уште не е оценет
Категорија
Шифра
046990C
favorite_border

Опис на производот

ellaOne – специјално развиенa за ургентна контрацепција

 • ellaOne е ургентна контрацептивна таблета која сорджи 30 мг ulipristal acetate, и е специјално развиена за ургентна контрацепција
 • Ulipristal acetate е орален селективен прогестерон рецептор
 • ellaOne во Европската Унија е авторизиран во 2009 година
 • ellaOne делува преку инхибиција или одложување на овулацијата

Пакување: 1 таблета

Што е ellaOne?

 • ellaOne е ургентна контрацептивна таблета наменета да превенира бременост по незаштитен сексуален однос или неуспех на регуларниот контрацептивен метод.
 • ellaOne треба да се земе што е можно поскоро, но не подоцна од 120 часа (5 дена) по незаштитен сексуален однос или неуспех на регуларниот контрацептивен метод.
 • ellaOne е за жени во репродуктивна возраст, кои сакаат да избегнат несакана бременост.

Што ellaOne не e:

 • ellaOne не е регуларна контрацепција. ellaOne е само за привремена употреба.
 • ellaOne не предизвикува абортус. ellaOne не може да прекинe веќе постоечка бременост.
 • ellaOne не заштитува од сексуално преносливи болести.

Содржина

Состав: една таблета содржи: 30 мг ulipristal acetate.

Како се употребува ellaOne:

 • Треба да се земе една таблета орално што е можно побрзо по незаштитен сексуален однос или неуспех на регуларниот контрацептивен метод.
 • Доколку се случи повраќање во период од 3 часа по употребата на ellaOne, треба да се земe уште една таблета.
 • ellaOne може да се уотребува во било кое време од менструалниот циклус.

 

Мислења на потрошувачи

Споделете го вашето искуство со овој производ!
Регистрирај се / Најави се